Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для закладів, які порушують комендантську годину, МВС пропонує встановити адмінвідповідальність

Реклама

«МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він вже завтра [12 жовтня - прим. ЮРЛІГИ] буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб - підприємців за роботу під час комендантської години».

Про це заявив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», інформує пресслужба міністерства.

Законопроєкт передбачає доповнення Кодексу про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, якою встановлюється адміністративна відповідальність за порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Відповідальність пропонується у вигляді накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу - підприємця у вигляді штрафу від 34 000 грн. до 170 000 грн.

Повторне правопорушення протягом одного року з моменту накладення попереднього - штраф від 340 000 грн. до 680 000 грн.

"Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції і встановити штрафи за роботу таких закладів. Наголошую, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання і фізичних осіб - підприємців. Думаю, що в найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне", - зауважив Ігор Клименко.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

LIGA ZAKON вітає із Днем юриста. Даруємо знижку 30% на професійне та преміальне рішення LIGA360. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини