Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА матиме автоматизований доступ до інформації про незакриті рахунки / електронні гаманці, взяті на облік у контролюючих органах

Реклама

Наказом Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Міністерства фінансів від 15 вересня 2023 року № 201/501 «Про внесення змін до наказу АРМА, Міністерства фінансів України від 24 лютого 2023 року № 31/105» внесено зміни до Порядку отримання АРМА інформації про рахунки платників податків, які взяті на облік у контролюючих органах.

Агентство повідомило, що на підставі виданого наказу та після узгодження технічних регламентів АРМА матиме автоматизований доступ до інформації про незакриті рахунки/електронні гаманці, взяті на облік у контролюючих органах, а саме до відомостей про банк, іншу фінансову установу або небанківського надавача платіжних послуг, в якому відкрито рахунок, а також про емітента електронних грошей, в якому відкрито електронний гаманець особи, стосовно якої за запитом визначеного законодавством суб'єкта АРМА здійснює виявлення та розшук активів.

Довідково: електронні гроші - одиниці вартості, що зберігаються в електронному вигляді, випущені емітентом електронних грошей для виконання платіжних операцій (у тому числі з використанням наперед оплачених платіжних карток багатоцільового використання), які приймаються як засіб платежу іншими особами, ніж їх емітент, та є грошовим зобов'язанням такого емітента електронних грошей.

Наказ № 201/501 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Скористайтеся спецпропозицією до Дня юриста. Отримайте знижку 30% на рішення LIGA360:Юрист Проф або LIGA360:Юрист Преміум. Поспішайте замовити, адже пропозиція дійсна лише до 13 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини