Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрали чинності зміни до Порядку внесення Мін'юстом, Нотаріальною палатою подання про анулювання свідоцтва нотаріуса

Реклама

4 жовтня набрав чинності наказ Мін'юсту від 18 вересня 2023 року № 3316/5 «Про внесення змін до Порядку внесення Міністерством юстиції України, територіальними органами Міністерства юстиції або Нотаріальною палатою України подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю та його розгляд Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату», поінформувала Нотаріальна палата України.

Зокрема, пункт 2 зазначеного Порядку доповнено двома новими абзацами такого змісту:

«У разі надходження ухвали суду про забезпечення позову шляхом заборони розгляду Комісією Подання (далі - ухвала суду) строк розгляду Подання зупиняється до набрання законної сили рішенням суду у справі або надходження ухвали суду про скасування заходів забезпечення позову.

Якщо на момент надходження ухвали суду строк, який залишився до завершення строку розгляду Подання, складає менше трьох місяців, такий строк продовжується до трьох місяців та відраховується з дня набрання законної сили рішенням суду у справі або надходження ухвали суду про скасування заходів забезпечення позову».

Також визначено, що подання Мін'юсту, його територіальних органів, Нотаріальної палати України про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, внесені на розгляд ВККН до набрання чинності цим наказом, розглядаються з урахуванням змін, унесених цим наказом.

Зосередьтесь на важливому. Про рутину подбає LIGA360:Нотаріус. Отримайте доступ до 50 цифрових функцій, що допоможуть перевіряти клієнтів, аналізувати та моніторити законодавство, формувати нотаріальні документи. Спробуйте новинку першими.

Читайте також:

Чи потрібно нотаріусу при розрахунках за надані послуги в готівковій формі застосовувати РРО?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини