Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати гарантоване відшкодування за вкладами в банках, що збанкрутували, можна у Дії

Реклама

Тепер отримати гарантоване відшкодування за вкладами в банках, що збанкрутували, можна в кілька кліків у Дії. Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

Послуга "Повернення вкладів" у Дії дає змогу вкладнику банку, що збанкрутував,  отримати відшкодування на наявну або відкрити нову картку єПідтримка в одному з банків-агентів Фонду гарантування. 

Зазначається, що послугою вже можуть скористатися вкладники 34 банків, що збанкрутували. "Зокрема, вкладники АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК», виплати яким почалися 29 вересня", - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати послугу в Дії потрібно:

  • авторизуватись в застосунку;

  • відкрити розділ Послуги - Повернення вкладів;

  • вибрати збанкрутілий банк, у якому був рахунок. Якщо кошти були в декількох банках, заяви подаються окремо;

  • вибрати картку єПідтримка, на яку надійдуть кошти. Рахунок має бути в банку-агенті, який є учасником послуги та партнером Фонду. Або ж одразу в застосунку можна відкрити в кілька кліків нову картку єПідтримка одного з банків-агентів Фонду - Universal Bank/monobank, ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ та Ідея Банк;

  • уточнити контактні дані для зв'язку;

  • перевірити заяву, там же відобразиться сума, доступна до виплати;

  • підписати заяву Дія.Підписом.

"Це все. Заява одразу надсилається в банк. Її опрацювання перерахування коштів займе до трьох робочих днів", - зазначили в міністерстві.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також: 10 матеріалів, що будуть цікаві водіям

Практика Верховного Суду у банківських спорах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини