Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено вимоги до корпоративного секретаря акціонерного товариства: рішення НКЦПФР

Реклама

28 вересня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення № 1089 про затвердження вимог до корпоративного секретаря АТ (акціонерного товариства), які передбачають:

  • вимоги до професійної придатності;

  • вимоги до ділової репутації, конфлікту інтересів та незалежності корпоративного секретаря.

Зокрема, установлено, що корпоративним секретарем не може бути особа, що має громадянство, податкове резидентство та місце її постійного проживання в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Встановленим Комісією вимогам обов'язково мають відповідати корпоративні секретарі:

  • АТ, цінні папери яких допущені до торгів на організованому ринку капіталу або щодо цінних паперів яких здійснено публічну пропозицію;

  • приватних АТ з кількістю акціонерів - власників простих акцій товариства 100 і більше осіб.

Також ці вимоги можуть застосовуватися іншими акціонерними товариствами. НБУ має право встановлювати додаткові до цих вимог спеціальні вимоги щодо корпоративних секретарів банків та страховиків.

Документ розроблений відповідно до законів «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків», «Про акціонерні товариства» і набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

За повідомленням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Комплаєнс-перевірка: добірка цікавих матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини