Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як юристам взаємодіяти зі ЗМІ - ТОП-7 порад

28 вересня 2023, 10:34
315
0
Автор:
Реклама

В рамках форуму Асоціації адвокатів України "Адвокатура. Формула розвитку" Олександр Липський, керівник Медіа-центру LIGA ZAKON, розповів про ключові аспекти співпраці юристів зі ЗМІ: яким каналам комунікації варто віддавати перевагу, як зробити, щоб інформацію про вас швидко знаходили в Google, як обрати тему і формат публікації, спрогнозувати термін її актуальності, зробити матеріал легким для сприйняття читачем та налагодити плідну та довгострокову співпрацю з пресою.

Ключові поради:

1. Дотримуйтесь чіткої структури матеріалу: розділяйте матеріал на розділи / абзаци - так читачам легше його читати та сприймати. Розділи можуть мати назву - підзаголовки. Бажана наявність невеликого, лаконічного вступу до статті для пояснення актуальності теми (це також добре для SEO).

2. Робіть максимально зрозумілі, стислі та чіткі висновки в кінці кожного розділу. В кінці матеріалу обов'язково має бути стисле та чітке резюме, аби читачі запам'ятали ключову думку та поради автора.

3. Якщо матеріал стосується якогось законопроекту чи вже чинного нормативно-правового акту, то він має давати читачу чітке розуміння: де в змінах є ризики та які вони, де та в чому є нові можливості, чи на краще ці зміни, чи це навпаки погіршить ситуацію. Важна саме позиція автора, його погляд і поради.

4. Для порушеної проблеми в кінці матеріалу обов'язково має бути запропоновано якесь фахове рішення, або алгоритм дій.

5. Назва матеріалу та якість підзаголовків - 80% успіху статті у читачів.

6. Чим менше в матеріалі зайвих слів, які не мають смислового навантаження, чим краще структура матеріалу, зрозуміліше і лаконічніше висновки - тим краще матеріал буде проіндексований пошуковими системами і тим більша кількість цільових читачів з ним зможе ознайомиться.

7. Намагайтеся уникати занадто довгих речень, які мають складнопідрядні конструкції: замість одного складнопідрядного речення краще зробити два простих.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: Адвокат НААУ. Стежте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: Адвокат НААУ прямо сьогодні.

Читайте також: Як адвокату зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС: НААУ підготувала покрокову відеоінструкцію

ВС роз'яснив, яка електронна адреса органу державної влади вважається офіційною

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини