Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глававтотрансинспекцию позбавили повноважень, що нещодавно перейшли до неї від Служби міжнародних автоперевезень

1 квітня 2010, 12:35
963
0
Реклама

КМУ під керівництвом Миколи Азарова 31 березня цього року постановою № 287 відмінив Постанова уряду під керівництвом Юлії Тимошенко № 252 "Деякі питання здійснення контролю за міжнародними перевезеннями пасажирів і вантажів автомобільним транспортом".

Останнє, прийняте 2 березня 2010 року, передбачало збільшення круга повноважень Головній державній інспекції на автомобільному транспорті. Інспекції, зокрема, надали право здійснювати контроль наявності і оформлення дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, контроль технічного стану транспортних засобів, руху, що впливає на безпеку, проводити перевірку вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, а також контролювати дотримання вимог до перевезення небезпечних вантажів, вести облік автомобільних транспортних засобів, що беруть участь в міжнародних перевезеннях, і перевіряти документи, на підставі яких такі перевезення здійснюються.

Вказані вище повноваження "перейшли" до Головної державної інспекції на автотранспорті від держпідприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень". Уряд під керівництвом пані Тимошенко, затверджуючи згадану Постанову про перехід повноважень, виконував рішення Адмінсуду м. Києва, що визнав за позовом Генпрокуратури незаконними накази Минтранссвязи про створення держпідприємства і про наділ його контрольними функціями за автоперевезеннямивластивими держорганам, а не суб'єктам господарювання (яким є підприємство).

Тепер, як бачимо, нинішній правлячий Кабінет ці функції у держоргану (Інспекції) знову забрав…

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини