Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя збільшила чисельність суддів Вищого антикорупційного суду

Реклама

Вища рада правосуддя визначила нову кількість суддів у Вищому антикорупційному суді - 63 посади, з них 21 посада суддів Апеляційної палати.

На початковому етапі створення суду ВРП погодила 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду, у тому числі 12 посад суддів в Апеляційній палаті цього суду, нагадала Рада.

Необхідність збільшення кількості суддів Вищого антикорупційного суду зумовлена, зокрема, складністю справ, які перебувають у провадженні ВАКС, а також законодавчими змінами, які значно розширили повноваження суду.

У Вищій раді правосуддя зазначили, що проєктом Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» передбачено достатній обсяг фінансування суддівської винагороди з урахуванням додаткової чисельності суддів та працівників апарату ВАКС.

У ВРП наголосили, що вказане рішення прийнято тимчасово, до затвердження нормативів кадрового забезпечення судів та здійснення на їх підставі нових розрахунків.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Відшкодування витрат на правничу допомогу: ВС вказав, що має перевірити суд

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини