Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо підтримали обмеження ставок за споживчими кредитами

Реклама

21 вересня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 9422 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання ринків фінансових послуг», який пропонує обмежити максимальну ставку на рівні 1 % на день.

«Новий закон допоможе зменшити кредитне навантаження на українських позичальників. Адже кредиторам заборонять стягувати відсотки вище за встановлені законом», - розповіла ініціаторка законопроєкту, народна депутатка «Слуги Народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

У документі йдеться про запровадження обов'язкового для встановлення у договорі (крім забезпечених заставою/іпотекою) показника «денна процентна ставка за споживчим кредитом» із розміром максимум 1 % у день від загального розміру кредиту (зараз 2 - 3 %).

За словами пані Василевської-Смаглюк, також такі кредити більше не зможуть отримати споживачі, за результатами оцінки кредитоспроможності яких буде зрозуміло, що вони не здатні повернути позику, або люди з ігровою залежністю.

За повідомленням пресслужби політичної партії «Слуга Народу».

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

1 жовтня набере чинності Порядок перевірки держреєстратором інформації, наданої юрособою про КБВ та структуру власності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини