Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що має робити працівник, якщо він не погоджується із наказом про призупинення дії трудового договору: відповідь Держпраці

Реклама

Працівник не погоджується із наказом про призупинення дії трудового договору: що він має робити?

У такому випадку працівник особисто або через профспілку може оскаржити такий наказ до Державної служби України з питань праці або її територіальних органів.

У разі відсутності підстав для призупинення дії трудового договору інспектор праці може внести припис про усунення виявлених порушень (за погодженням військової адміністрації).

Такий припис є обов'язковим до виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з дня його отримання.

У разі незгоди працівника (працівників) із наказом (розпорядженням) роботодавця про призупинення дії трудового договору, виданим до набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», такий працівник (працівники) відповідний наказ (розпорядження) може оскаржити до Державної служби України з питань праці або її територіального органу, який, вивчивши зміст наказу (розпорядження) та підстави для його видання, за погодженням з військовою адміністрацією може внести роботодавцеві припис про визнання відповідного наказу (розпорядження) таким, що втратив чинність.

Відповідне роз'яснення надали фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Моніторте зміни законодавства і судових рішень зі смартфону. З LIGA360 ви отримуватиме сповіщення про зміни в окремих фрагментах НПА, реєстрах, судових рішеннях. Сигнали автоматично надходитимуть в Telegram-бот. Замовте LIGA360 сьогодні і налаштуйте свою роботу в режимі смарт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини