Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС вказав, чи зараховується строк тримання особи під вартою на території іноземної держави до загального строку

Реклама

Строк тримання особи під вартою на території іноземної держави у зв'язку з вирішенням питання про її видачу підлягає зарахуванню до загального строку відбування покарання, призначеного вироком суду України. Про це йдеться в постанові ККС ВС від 6 липня 2023 року у справі № 754/1100/17, повідомила прес-служба ВС.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду зарахував час тримання засудженого під вартою на території рф в порядку ст. 577 КПК України до загального строку відбування покарання. Так, ККС ВС зазначив, що зі змісту наданих стороною захисту належним чином завірених документів і матеріалів провадження вбачається, що на території рф засуджений у період з 19 березня 2015 року по 8 липня 2016 року утримувався саме на виконання доручення України про його екстрадицію в межах цього кримінального провадження. Зазначений факт у суді касаційної інстанції підтвердили як сторона обвинувачення, так і сторона захисту, а тому такий період підлягає зарахуванню до загального строку відбування покарання, призначеного засудженому вироком місцевого суду.

Читайте також: Верховний Суд вказав, що добровільне зазначення електронної адреси учасником справи породжує презумпцію обізнаності

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентах, аналізуйте правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини