Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Попередження адвокатам відображатиметься в ЄРАУ: рішення РАУ

Реклама

Відтепер у Єдиному реєстрі адвокатів України, серед інших відомостей про адвокатів, буде також відображатися інформація про накладення такого виду стягнення, як попередження.

Відповідні зміни внесено рішенням Ради адвокатів України від 11 - 12 серпня 2023 року № 69 до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України.

Національна асоціація адвокатів України звертає увагу, що раніше у ЄРАУ позначали лише зупинення, припинення або поновлення права на заняття адвокатською діяльністю.

Згідно зі змінами, у випадку застосування до адвоката попередження до ЄРАУ вноситимуться відповідні зміни. У профайлі адвоката відображатимуться підстава застосування цього стягнення, а також назва дисциплінарного органу, який прийняв рішення, назва і дата такого рішення.

У НААУ нагадали, що відповідно до ст. 35 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» за вчинення дисциплінарного проступку до адвоката може бути застосовано одне з таких дисциплінарних стягнень:

1) попередження;

2) зупинення права на заняття адвокатською діяльністю на строк від одного місяця до одного року;

3) позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з ЄРАУ (для адвокатів України) або виключення з ЄРАУ (для адвокатів іноземних держав).

Єдиний реєстр адвокатів України - це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення реєстрових даних та надання реєстрової інформації про чисельність і персональний склад адвокатів України та адвокатів іноземних держав, які відповідно до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» набули права на заняття адвокатською діяльністю, про обрані адвокатами організаційні форми адвокатської діяльності, а також інші відомості.

Як адвокату професійно зростати й стежити за змінами? З цифровим рішенням LIGA360: Адвокат НААУ. У рішенні ви зможете переглянути навчальні продукти ВША у межах встановленого НААУ річного обсягу залікових балів, читати експертні матеріали, аналізувати законодавство й готуватися до судових засідань. Оцініть усі переваги робочого простору LIGA360: Адвокат НААУ.

Читайте також:

Цифровізація виконавчого провадження: у Верховній Раді врахують позицію НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини