Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про ратифікацію конвенції МАРНОТРАТНИК, спрямованою на захист працівників від дії канцерогенів на виробництві

31 березня 2010, 12:47
428
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович, як повідомляє його офіційний сайт, підписав Закон України № 1956 - VI (прийнятий на основі проекту № 162)яким Україна ратифікувала Конвенцію 1974 року про боротьбу з небезпекою, що викликається канцерогенними речовинами і агентами у виробничих умовах, і заходах профілактики № 139прийняту на 59-ій сесії Генеральної конференції Міжнародної організації праці.

Конвенція передбачає періодичне визначення державою переліку канцерогенних речовин і агентів, дії яких забороняється піддавати працівників. Перелік встановлюється, виходячи з останніх даних правил і посібників, що розробляються Міжнародним бюро праці. Виключення із заборони можуть допускатися лише шляхом видачі спеціального сертифікату з вказівкою в нім умов, що підлягають дотриманню в таких випадках.

Ратифікувавши цей міжнародний документ, Україна бере на себе зобов'язання по заміні канцерогенних речовин і агентів, впливу яких можуть піддаватися працівники, на неканцерогенні або менш шкідливі, а також по скороченню числа таких працівників, зниженню тривалості дії і його міри до мінімуму.

Працівники, що мають справу з канцерогенними речовинами або агентами, по Конвенції повинні забезпечуватися усією доступною інформацією про те, наскільки це небезпечно і які заходи слід при цьому вживати. Держава зобов'язана забезпечити контроль за станом здоров'я таких працівників, включаючи не лише медичні огляди, але також і біологічні і інші аналізи і дослідження міри дії шкідливих чинників на організм.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини