Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні визначено порядок припинення статусу відходів

Реклама

Кабмін прийняв постанову “Деякі питання оголошення припинення статусу відходів”, якою затверджено порядок та критерії оголошення припинення статусу відходів, а також види відходів, до яких можуть застосовуватися такі норми. Про це повідомила прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Зокрема, йдеться про брухт чавуну, сталі, алюмінію, міді, склобій - те, що може бути перероблено та використано як сировина.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, це важливий крок на шляху до ЄС, циркулярної економіки, зменшення викидів та відновлення країни.

Також зазначається, що встановлюючи у себе відповідний порядок, Україна імплементує норми одразу трьох регламентів Комісії та Ради ЄС до 98-ї Директиви - 715/2013, 1179/2012, 333/2011.

Крім того, введення в дію всіх механізмів, дозволить забезпечити ресурсами підприємства та водночас зменшити викиди СО2.

"Так, наприклад, за даними Інституту переробки відходів брухту США (ISRI), використання брухту чорних металів замість руди при виробництві сталі та заліза скорочує викиди на 60%", - пояснили в міністерстві.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також: Набув чинності Закон "Про управління відходами"

Обшук на підприємстві: поради юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини