Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада збирається обміняти податок на добродійність на відмову інвалідів від подальшої держдопомоги

31 березня 2010, 12:38
840
0
Реклама

Парламент в першому читанні прийняв законопроект № 2043 депутатів фракції БЮТ Валерія Сушкевича і Ольги Боднарщо змінює оподаткування добродійної допомоги.

Відповідно до Законом "Про податок з прибутків фізичних осіб" (ст. 9)нині допомога, що надається інвалідам для забезпечення їх технічними і іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення, підлягає оподаткуванню на загальних підставах. Вартість деяких із засобів реабілітації (зокрема, спеціального автотранспорту) є дуже високою, що спричиняє за собою високий податок і неможливість його сплати інвалідом.

Автори законопроекту пропонують не включати в оподатковуваний дохід цільову добродійну допомогу (у будь-яких сумах), що надається як юридичними, так і фізичними особами інвалідам або на дітей інвалідів, якщо така допомога інвалідові покладена за законодавством безкоштовно або на пільгових умовах.

Таким чином, інвалід, що отримав допомогу, буде звільнений від сплати податку з прибутків фізичних осіб, якщо він по наданню йому добродійній допомозі буде знятий з обліку на забезпечення за рахунок бюджетних коштів необхідними йому засобами, виробами, автомобілями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини