Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"СЕНС БАНК" перейшов у власність держави

Реклама

22 липня 2023 року Міністерство фінансів і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уклали договір купівлі-продажу 100 % акцій системно важливого АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "СЕНС БАНК" (далі - АТ "СЕНС БАНК" або Банк), згідно з яким Банк переходить у власність держави.

Нацбанк нагадав, що 20 липня Правління НБУ прийняло рішення про виведення з ринку системно важливого банку АТ "СЕНС БАНК", відповідно до якого Виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про запровадження в Банку тимчасової адміністрації (детальніше).

Кабінет Міністрів погодився з пропозицією НБУ, прийнявши постанову "Про участь держави у виведенні системно важливого банку з ринку", та визначив Міністерство фінансів органом управління корпоративними правами за акціями АТ "СЕНС БАНК", що належать державі (детальніше.

Відповідно до вимог Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" Фонд призначив керівників Банку. Відповідні кандидатури за поданням Міністерства фінансів були погоджені на посади Національним банком. Вони приступають до виконання своїх обов'язків з моменту припинення Фондом тимчасової адміністрації.

Головою правління АТ "СЕНС БАНК" визначено Кузьміна Дмитра Миколайовича.

За повідомленням НБУ

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини