Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін прийняв рішення про участь держави у виведенні з ринку АТ «СЕНС БАНК»

Реклама

21 липня Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 739 «Про участь держави у виведенні системно важливого банку з ринку» щодо участі держави в особі Міністерства фінансів у виведенні з ринку системно важливого банку АТ «СЕНС БАНК».

Постанову прийнято на підставі пропозиції Національного банку про участь держави у виведенні системно важливого банку АТ «СЕНС БАНК» з ринку та рішення НБУ про виведення з ринку системно важливого банку АТ «СЕНС БАНК» з підстав, визначених Законом «Про банки і банківську діяльність», що настали під час здійсненої російською федерацією збройної агресії проти України, а саме застосування міжнародних санкцій та санкцій відповідно до Закону «Про санкції».

Націоналізація АТ «СЕНС БАНК» не вплине на виконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками та клієнтами.

Органом управління корпоративними правами за акціями АТ «СЕНС БАНК», що належать державі, визначено Міністерство фінансів.

Зазначається, що процедуру націоналізації банку, зокрема призначення нового керівництва, буде забезпечено у найкоротші строки для його безперебійної роботи.

Після закінчення дії воєнного стану Мінфін здійснить залучення інвесторів для продажу АТ «СЕНС БАНК».

За повідомленням Урядового порталу

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Правління НБУ ухвалило рішення про виведення з ринку АТ "СЕНС БАНК"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини