Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет ВР рекомендує за основу законопроєкт про застосування англійської мови в Україні із вилученням декількох норм

Реклама

На своєму засіданні 20 липня 2023 року Комітет рекомендував Верховній Раді України ухвалити законопроєкт № 9432 про застосування англійської мови в Україні за основу із вилученням декількох норм. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Зокрема, пропонується виключити імперативну вимогу про демонстрування англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з українськими субтитрами, зміни до Закону «Про кінематографію», зміни до Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» в частині кіно, а також зміни до Закону України «Про медіа» щодо зниження квоти програм українською мовою.

«Цим ми не вбиваємо наш якісний український дубляж і залишаємо ключову логіку законопроєкту, яка сприятиме опануванню англійської мови громадянами України, активізації процесів інтеграції українців у європейську спільноту, формуванню суб'єктності України у світових глобалізаційних процесах та підвищенню рівня її конкурентоспроможності. Водночас допомагаємо кіноіндустрії належно розвиватися», - зазначив заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням.

Читайте також: Президент вніс в Раду законопроєкт щодо статусу англійської мови в Україні

НАЗК внесло ще одну компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Змінено умови прийняття до громадянства України: що передбачає новий Закон?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини