Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Гаазі розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України

Реклама

В Гаазі офіційно розпочав свою роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA). Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

«Це початок кінця безкарності за злочин агресії. Від сьогодні в Гаазі працюватимуть українські прокурори. Представники JIT з Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Румунії разом з ними долучаться до роботи ICPA на стартовому етапі. Спеціальний прокурор США з питань злочину агресії підтримуватиме діяльність Центру. Інші країни та інституції зможуть приєднатися протягом найближчих місяців», - зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Він зауважив, що, на жаль, в архітектурі міжнародного кримінального правосуддя існує прогалина щодо відповідальності за злочин агресії. ICPA стане одним з елементів який посилить юридичні механізми заборони агресії, доповнить та зміцнить цю архітектуру.

«Створюючи ICPA, Європейський Союз підтверджує, що докладатиме всіх зусиль для того, щоб росія понесла повну відповідальність за міжнародні злочини, скоєні під час війни в Україні, зокрема за злочин агресії. Створення ICPA дає світові чітко зрозуміти, що заборона застосування сили залишається основою нашого міжнародного порядку, заснованого на правилах, і що ті, хто порушує його, будуть притягнуті до відповідальності», - зазначив Комісар Європейського Союзу з питань правосуддя Дідьє Рейндерс.

Європейське законодавство українською мовою - доступне у LIGA360. Аналізуй нормативні акти та міжнародні угоди, отримуй роз'яснення експертів щодо окремих питань європейського законодавства. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також: В Україні відкриють Представництво Міжнародного кримінального суду

Що означає рішення ЄСПЛ щодо окупації Донецької та Луганської областей: роз'яснення Мін'юсту

Рішення щодо прийнятності справи "Україна та Нідерланди проти росії": Уповноважена у справах ЄСПЛ окреслила основні моменти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини