Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінсудочинство: вичерпний перелік ухвал, на які можуть бути подані апеляційні скарги окремо від рішення суду, хочуть розширити

Реклама

Верховна Рада 29 червня прийняла у першому читанні за основу законопроєкт № 9197 про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо забезпечення рівності процесуальних прав усіх учасників судового процесу перед законом і судом. Про це повідомила прес-служба Судової влади України.

Пропонується розширити вичерпний перелік ухвал, на які можуть бути подані апеляційні скарги окремо від рішення суду (частина перша статті 294 КАСУ, а саме доповнити його ухвалою про залишення без задоволення заяви, поданої у порядку, визначеному статтею 383 Кодексу. У зв'язку з цим також пропонується удосконалити частину шосту статті 383 КАСУ в частині передбачення можливості оскарження в порядку статті 294 КАСУ ухвали суду про залишення заяви без задоволення.

Водночас Комітету з питань правової політики доручено доопрацювати зазначений законопроєкт з урахуванням пропозицій і поправок суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді за посиланням.

Читайте також:

Фіктивний шлюб: поняття та наслідки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини