Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна: РНБО закликала посилити відповідальність за корупцію в судовій сфері

Реклама

23 червня під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, під час якого було розглянуто питання стану споруд цивільного захисту, прискорення судової реформи та подальших кроків у напрямку набуття Україною членства у Європейському Союзі. Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Зокрема, учасники засідання РНБО заслухали питання прискорення судової реформи в Україні та подолання проявів корупції в системі правосуддя. Доповідали Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Зазначається, що за результатами розгляду питання РНБО звернулася до суб'єктів законодавчої ініціативи щодо необхідності:

  • посилення кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення у сфері правосуддя, передбачивши позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна;

  • посилення ролі інституту суду присяжних і розширення випадків його застосування;

  • посилення перевірки суддів, зокрема з використанням детектора брехні.

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Спробуй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Адвокатський запит: НААУ окреслила 7 змін у роботі, які варто очікувати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини