Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАУ затвердила роз'яснення щодо припинення права на заняття адвокатською діяльністю в разі надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва

Реклама

Рада адвокатів затвердила роз'яснення щодо припинення права на заняття адвокатською діяльністю в разі встановлення факту надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України.

Відповідне рішення № 38 було прийнято на засіданні РАУ 19 травня 2023 року.

Рада адвокатів України роз'яснила таке:

1) Ким приймається рішення у разі, якщо за результатами розгляду звернення (заяви) про встановлення факту надання недостовірних відомостей не буде встановлено факту надання таких відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України.

Відповідь: якщо за результатами розгляду звернення (заяви) про встановлення факту надання недостовірних відомостей не буде встановлено факту надання таких відомостей - відповідне рішення повинно прийматися КДКА. Така процедура не є дисциплінарним провадженням, і не є кваліфікаційним оцінюванням. Таким чином, встановлення чи невстановлення факту надання недостовірних відомостей, тобто розгляд відповідних звернень (заяв), повинно відбуватися КДКА у складі двох палат, а не однією з палат.

2) Яке рішення приймається у разі, якщо за результатами розгляду звернення (заяви) про встановлення факту надання недостовірних відомостей не буде встановлено факту надання таких відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України.

Відповідь: якщо за результатами розгляду звернення (заяви) про встановлення факту надання недостовірних відомостей не буде встановлено факту надання таких відомостей - КДКА приймає рішення про відмову у задоволенні звернення (заяви) про встановлення факту надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України.

Як адвокату НААУ обрати цифрове рішення для роботи? З LIGA360: Адвокат НААУ можна отримати саме той пакет інструментів, що відповідає вашому напряму діяльності й обсягу завдань. Базовий доступ до судової практики й законодавства чи максимум можливостей аналізу? Знайдіть свій тариф за посиланням.

Читайте також:

Адвокатський запит: НААУ підготувала методичні рекомендації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини