Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатський запит: НААУ підготувала методичні рекомендації

Реклама

Національна асоціація адвокатів України презентувала тематичні методичні рекомендації щодо адвокатського запиту.

У рекомендаціях, зокрема, висвітлено, що варто враховувати при написанні адвокатського запиту та формуванні додатків до нього.

Автори видання - д. ю. н., професор, голова Комітету НААУ з питань медичного і фармацевтичного права та біоетики, керівник Центру медичного права ВША Ірина Сенюта та к. ю. н., доцент заступник голови згаданого комітету Христина Терешко.

У рекомендаціях увагу приділено вимогам до змісту адвокатських запитів, оформленню додатків (свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ордера або доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги). Окремо розглядаються аспекти отримання конфіденційної та публічної інформації. Видання супроводжується практичними прикладами, які допоможуть оптимізувати роботу з написання запитів.

Крім цього, сформовано додатки, що містять тексти рішень РАУ, а також QR-коди до них, судових рішень, рішень кваліфікаційно-дисциплінарних органів.

«З одного боку, слід ураховувати, що адвокатський запит, який не відповідає вимогам профільного закону, може мати наслідком притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. З іншого, колеги мають бути упевнені в ефективності застосування цього правничого інструменту і в разі порушення прав отримати дієвий захист», - зазначив І. Сенюта.

За повідомленням НААУ

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Замов LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Адвокатський запит: НААУ окреслила 7 змін у роботі, які варто очікувати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини