Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ордер на надання правової допомоги: Рада адвокатів уточнила спосіб заповнення реквізитів

Реклама

Під час процедури створення через особистий кабінет адвоката ордера на надання правової допомоги дані про номер посвідчення адвоката України, ким та коли воно видане, автоматично не генеруються. Ці реквізити адвокат має заповнити самостійно.

Такі уточнення внесено до підпункту 12.14 Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги, затвердженого рішенням РАУ від 12 квітня 2019 року № 41.

Відповідне рішення № 32 було прийнято під час останнього засідання Ради адвокатів України 19 травня.

Також (на прохання керівників деяких рад адвокатів регіонів) було роз'яснено, що ті реквізити ордера, які не генеруються автоматично (зокрема, П. І. Б. клієнта, посилання на договір про надання правової допомоги чи доручення органу системи БПД, назва органу, де надається правова допомога), адвокат вправі вносити до ордера як у друкованій, так і в рукописній формі.

Рада адвокатів України нагадала, що в Україні встановлено єдину, обов'язкову для всіх адвокатів, форму ордера. Він є належним та достатнім підтвердженням правомочності адвоката на вчинення дій в інтересах клієнта.

Ордер видається адвокатом, адвокатським бюро, адвокатським об'єднанням та повинен містити обов'язкові реквізити, передбачені Положенням.

Бланки ордерів генеруються у відповідному розділі «Особистого кабінету адвоката» на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України, слідуючи командам системи.

За повідомленням НААУ

Де адвокату зберігати робочі посилання й акаунти? Зручний робочий простір доступний в LIGA360:Адвокат НААУ. Доступ до Кабінету Електронного суду, Кабінету ВША НААУ, усі судові рішення й законодавство, модуль воєнного стану. Безліч завдань адвоката - одне рішення.

Читайте також:

Адвокатський запит: НААУ підготувала методичні рекомендації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини