Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна закликає FATF внести росію до “чорного списку”

Реклама

Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу України закликають Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force - FATF) внести російську федерацію до "чорного списку" як юрисдикцію з високим рівнем ризику під час пленарного засідання в Парижі 19-23 червня. Про це повідомила прес-служба міністерства.

"росія розміщує ядерну зброю в білорусі, торгує зброєю з Іраном, внесеним до “чорного списку”, фінансує тероризм через ПВК “Вагнер” та інші структури, співпрацює з Північною Кореєю щодо ядерної програми, здійснює масовані кібератаки на Україну та інші держави і використовує криптовалюту для відмивання брудних грошей. FATF була створена для протидії таким атакам на глобальну безпеку", - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначається, що внесення росії до “чорного списку” обмежить її доступ до зовнішніх ринків та вимагатиме від усіх юрисдикцій FATF застосовувати посилену перевірку та ефективні контрзаходи для захисту міжнародної фінансової системи від постійно зростаючих ризиків, які створює росія.

Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням. 

Читайте також:

Аналіз законопроєкту № 8401: скасування 2-відсоткової спрощенки та відновлення РРО/ПРРО-перевірок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини