Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обійняла посаду директора школи на тимчасово окупованій території України: суд призначив покарання

Реклама

6 червня 2023 року оголошено вирок місцевого суду у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянки України щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України (умисні дії, спрямовані на впровадження громадянином України стандартів освіти держави-агресора в учбовому закладі). Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що судовий розгляд здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченої.

"З середини квітня 2022 року громадянка К. свідомо та добровільно прийняла рішення у період воєнного стану перейти на сторону окупаційної влади російської федерації та добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною владою російської федерації, прийнявши пропозицію та обійнявши посаду директора школи, розташованій на тимчасово окупованій території у смт Якимівка Мелітопольського району Запорізької області. Тим самим, використовуючи отримані повноваження К. спланувала та організувала освітній процес в очолюваній нею школі у відповідності до вимог законодавства про освіту країни-агресора, а саме федеральний закон «Об образовании в российской федерации»", - було встановлено судом.

Також громадянка К. умисно виключила з освітнього процесу українські вимоги до навчання.

Винуватість обвинуваченої визнано судом доведеною на підставі сукупності досліджених судом доказів та допитом свідків у судовому засіданні.

Суд призначив обвинуваченій максимально можливе покарання в межах зазначеної санкції у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах, а також посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у закладах освіти всіх форм власності на п'ятнадцять років.

Вирок може бути оскаржений в апеляції.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Читайте також: 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна: суд призначив покарання за колабораційну діяльність

Яке покарання чекає на колаборантів: роз'яснення суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини