Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловік позичив у дружини гроші під розписку і не повернув після розлучення: рішення суду

Реклама

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області стягнув з чоловіка на користь колишньої дружини 80 000 гривень боргу за договором позики, 3 % річних та судові витрати (половину суми, яку жінка заявила у позові). Про це повідомила прес-служба суду.

Звертаючись до суду, вона пояснила, що в липні 2022 року чоловік позичив у неї під розписку 160 000 гривень і зобов'язався повернути їх через 6 місяців. Строк дії договору позики закінчився у січні 2023 року, проте грошей досі немає. Відповідач позову не визнав.

Суд встановив, що сторони уклали договір позики коштів, перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, що підтверджується рішенням суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили у березні 2023 року, та оригіналом розписки.

Відповідно до ст. 60 Сімейного кодексу, майно, набуте подружжям за час шлюбу належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності.

"Позаяк жінка не довела, що 160 тис. грн, які є предметом договору позики, належали їй на праві особистої приватної власності, презюмується, що вони є спільною сумісною власністю подружжя", - вирішив суд.

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене до апеляційного суду.

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: Виплата кредиту після розлучення подружжя: судова практика

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини