Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Накладено арешт на корпоративні права та об’єкти нерухомості черкаського підприємства, пов’язаного з компаніями рф: Офіс Генпрокурора

Реклама

За клопотанням прокурорів Черкаської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права, статутний капітал та нерухоме майно приватного акціонерного товариства, яке пов'язане з компаніями держави-агресора.

Загальна вартість арештованої власності - майже 100 млн грн, інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, підприємство у м. Черкаси, засновником та співвласником якого є громадянин рф, займається ринком нерухомості. Фактично ПАТ - одне з основних торговельних майданчиків на території обласного центру під продаж промислових товарів, будматеріалів, продуктів харчування, медичного устаткування тощо.

Крім того, громадянин рф - власник понад 15 підприємств, що зареєстровані на території держави-агресора.

Їх філії працюють в тимчасово окупованому Криму. Звідти постачаються продукти харчування та вироби медичного призначення російським силовим структурам, інформує Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що підприємства сплачують податки та інші обов'язкові платежі до бюджету рф. З нього виділяються кошти на потреби збройних сил держави-агресора, що вчиняють воєнні злочини в Україні.

Процесуальні дії проведено в рамках кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Як бізнесу відшкодувати збитки від військової агресії рф. Поради адвокатів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини