Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін продовжив до кінця карантину норму про ввезення без сплати ПДВ і ввізного мита товарів, необхідних для сталого постачання електроенергії

Реклама

Для відновлення енергетичної інфраструктури Уряд постановою від 29 листопада 2022 р. № 1340 розширив перелік товарів для боротьби з COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ та сплати ввізного мита.

Попередньо Уряд визначив термін дії цієї постанови до 1 квітня 2023 року, звертають увагу в Держмитслужбі.

Постановою Кабінету Міністрів від 19 травня 2023 року № 501 відновлено дію урядової постанови від 29 листопада 2022 р. № 1340 до 30 червня 2023 року.

Держмитслужба повідомила, що починаючи з 21 травня 2023 року товари із зазначеного переліку знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим суб'єктам господарювання, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким суб'єктом господарювання попередньої оплати).

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Читайте також:

Інвестиційний клімат на ринку розподілу природного газу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини