Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Ужгороді розпочинає роботу Рада адвокатів України: які питання в порядку денному

Реклама

Сьогодні, 19 травня, в Ужгороді розпочинається засідання Ради адвокатів України, яке триватиме три дні.

У порядку денному - питання діяльності органів адвокатського самоврядування, розгляд листів і надання роз'яснень, інформує пресслужба Національної асоціації адвокатів України.

Зазначається, що члени РАУ проаналізують правові проблеми, пов'язані із впровадженням системи «Custody Records» у територіальних відокремлених підрозділах Національної поліції України, а також оцінять заходи захисту адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальних справах, в яких здійснюється спеціальне досудове розслідування та спеціальний судовий розгляд.

Під час засідання заплановано вивчити пропозиції робочих груп та окремих членів ради щодо внесення змін і доповнень до таких нормативних актів:

- Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги;

- Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України;

- Положення про організацію та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;

- Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України;

- Положення про помічника адвоката.

Крім цього, в новій редакції може бути затверджене Положення про комісії з оцінки якості, повноти та своєчасності надання безоплатної правової допомоги.

Окремий блок присвячений розгляду листів та надання роз'яснень, зокрема:

- чи є належним доказом підтвердження стажу на посаді помічника адвоката довідка від адвоката про наявність трудових відносин, за умови знаходження помічника адвоката у відпустці без збереження заробітної плати з початку воєнного стану;

- щодо опису ідентифікованих корупційних ризиків у кримінальному провадженні за певною структурою.

Також Рада адвокатів України розгляне поточні питання діяльності НААУ, зокрема, ведення Єдиного реєстру адвокатів України, стан сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Обшук під час війни: алгоритм дій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини