Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 16 травня діють зміни до Порядку застосування податкової застави податковими органами

Реклама

16 травня набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 13 квітня 2023 року № 188 «Про затвердження Змін до Порядку застосування податкової застави податковими органами».

Зокрема, Порядок доповнено новим розділом VII «Особливості поводження із заставним майном у разі його відчуження у процесі приватизації».

У зазначеному розділі визначено особливості поводження із заставним майном у разі продажу в процесі приватизації державного або комунального майна у складі єдиного (цілісного) майнового комплексу державного або комунального підприємства, майна Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".

Згідно з документом не підлягає узгодженню з податковим органом відчуження в процесі приватизації державного або комунального майна у складі єдиного (цілісного) майнового комплексу державного або комунального підприємства, майна Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", що перебуває у податковій заставі, якщо договором купівлі-продажу об'єкта приватизації передбачено зобов'язання покупця щодо погашення в повному обсязі та у визначений договором купівлі-продажу об'єкта приватизації строк суми податкового боргу, у зв'язку з яким виникло право податкової застави.

Податкова застава, зареєстрована у відповідному державному реєстрі на момент відчуження державного або комунального майна у складі єдиного (цілісного) майнового комплексу державного або комунального підприємства, майна Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", зберігається за покупцем об'єкта приватизації до повного погашення покупцем податкового боргу, у зв'язку з яким виникло право податкової застави.

Покупець державного або комунального майна у складі єдиного (цілісного) майнового комплексу державного або комунального підприємства, майна Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" як балансоутримувача майна в розмірі 100 відсотків балансової вартості такого майна станом на останню звітну дату набуває усіх прав та обов'язків щодо погашення податкового боргу, що залишився непогашеним на момент переходу права власності на об'єкт приватизації.

Майно звільняється з-під податкової застави (із виключенням з відповідних державних реєстрів) з дня отримання податковим органом підтвердження повного погашення податкового боргу покупцем об'єкта приватизації.

Перевірте, як змінився фінансово-майновий стан ваших партнерів та конкурентів у 2022 році. Всі показники проаналізує за вас LIGA360. Капітал, динаміка активів та поточної кредиторської заборгованості тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Обшук на підприємстві: поради юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини