Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МВС пояснили, які комбінація літер Z і V на номерних знаках заборонені

Реклама

Існує перелік підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків. Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери «Z» та «V», використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку окупантів. Про це повідомила прес-служба МВС.

Зазначається, що Уряд заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням росії в Україну, тоталітарними режимами. Про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не йдеться.

Кабмін вніс зміни до пункту 2 постанови №1081 "Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників". Відповідна постанова від 21 квітня 2023 року N 367 набуде чинності з дня опублікування.

Так, встановлено, що номерний знак транспортного засобу, який виготовляється за індивідуальним замовленням його власника не може містити:

  • повне або скорочене найменування органу державної влади, зображення Державного Герба або Державного Прапора України, державних символів інших країн та міжнародних організацій;

  • напису ненормативного походження, дискримінаційного напису за мовними, національними, релігійними, расовими та іншими ознаками;

  • символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну.

"Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери «Z» та «V». Тобто, використання цих літер окремо, а також у словах написаних кирилицею замість «З», «С», «В», «Ф». Така заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму. На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо", - йдеться в повідомленні МВС.

Підготувати шаблон договору - просто як ніколи. CONTRACTUM у LIGA360 надає гнучкі можливості редагування, а також готові шаблони договорів англійською та українською мовами. Створюйте власні договори “з нуля” або використовуйте шаблони LIGA ZAKON за основу. Деталі за посиланням.

Читайте також: В Україні діятимуть нові обмеження на індивідуальні автомобільні номерні знаки

У застосунку Дія можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини