Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

15 квітня набрали чинності зміни до законодавства про банкрутство

Реклама

15 квітня 2023 року набрав чинності Закон № 2971-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який вносить зміни до Кодексу з процедур банкрутства та Закону «Про приватизацію державного і комунального майна».

Документ було офіційно опубліковано в газеті «Голос України» 14 квітня 2023 року.

Законом передбачено, що заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Також положення Закону передбачають створення автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність», що об'єднає необхідні реєстри та бази даних і до складу якої входитиме Електронний кабінет арбітражного керуючого.

Східний апеляційний господарський суд підготував порівняльну таблицю, в якій наведено зміни до Кодексу з процедур банкрутства та Закону «Про приватизацію державного і комунального майна», внесені Законом № 2971-ІХ.

За повідомленням порталу «Судова влада України»

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Дотримання санкційного законодавства у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно: що потрібно знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини