Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ ЗЕД

24 квітня Держмитслужба запускає веб-сервіс подання гарантами електронних гарантій для застосування при спільному транзиті

Реклама

24 квітня Держмитслужба запускає роботу веб-сервісу, який дозволятиме гарантам, які мають право гарантувати переміщення товарів під процедурою спільного транзиту, подавати гарантії в електронному вигляді.

Таким чином, взаємодія між Держмитслужбою, гарантами та суб'єктами процедури щодо реєстрації гарантії в NCTS та отримання даних для роботи з нею відбуватиметься в електронній формі.

Структуру та формат повідомлень визначено наказом Держмитслужби від 13.04.2023 № 143 «Про електронну реєстрацію гарантій для цілей спільного транзиту», який розміщено на веб-сайті Держмитслужби у підрозділі «Нормативно-правова база» розділу «Спільний транзит (NCTS)».

«Система дозволяє безпаперово взаємодіяти гарантам, суб'єктам процедури та Держмитслужбі в питанні реєстрації гарантій для цілей спільного транзиту. До запровадження сервісу суб'єкту процедури потрібно було отримувати оригінал паперової гарантії у гаранта, привозити таку гарантію для реєстрації в Держмитслужбу і лише після цього отримувати дані, необхідні для її застосування. Веб-сервіс дозволяє гаранту подати гарантію в електронному вигляді із застосуванням КЕП безпосередньо до Держмитслужби, що значно пришвидшує процес реєстрації нових гарантій. Після успішної реєстрації гарантії гаранту повертається інформація щодо присвоєного їй реєстраційного номера (GRN), а суб'єкт процедури в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно» може переглянути інформацію щодо зареєстрованих на його ім'я гарантій», - роз'яснив Олег Ніколайчук, заступник Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

В Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно» гарант може переглянути інформацію по всіх виданих ним гарантіях, у тому числі про суму гарантії, дату реєстрації, суб'єкта процедури, якому видана відповідна гарантія.

Своєю чергою, суб'єкт процедури може бачити в Особистому кабінеті інформацію щодо своїх гарантій, їх використання із зазначенням відповідних MRN транзитних декларацій, дат резервування та вивільнення відповідних сум, а також залишок по гарантії.

Держмитслужба зазначила, що гарантування товарів, які переміщуються під процедурою спільного транзиту, є обов'язковим.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Читайте також:

ДПС пояснила, як надає послуги з проставлення апостиля на офіційних документах, виданих нею та її територіальними органами

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини