Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив Правила роботи банків у зв'язку з введенням в Україні воєнного стану

Реклама

Національний банк уніс зміни до Правил роботи банків у зв'язку з введенням в Україні воєнного стану.

Відповідна постанова Правління НБУ від 28 березня 2023 року № 36 набрала чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування (31 березня 2023 року).

Документом Правила роботи банків у зв'язку з введенням в Україні воєнного стану доповнено новим пунктом 7-1, згідно з яким банки протягом періоду дії воєнного стану та 30 календарних днів після його припинення чи скасування мають право приймати рішення про тимчасове призупинення діяльності відокремлених підрозділів, місцезнаходженням яких є території активних бойових дій або тимчасово окуповані Російською Федерацією території, включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії чи тимчасово окупованих Російською Федерацією, що формується в порядку, установленому Кабінетом Міністрів (за умови, що стосовно відповідного населеного пункту не визначено дати завершення бойових дій / дати завершення тимчасової окупації), без урахування вимог пункту 442 глави 54 розділу VIII Положення про ліцензування банків щодо строку тимчасового призупинення діяльності відокремлених підрозділів.

Нагадаємо, згідно з пунктом 442 глави 54 розділу VIII Положення про ліцензування банків банк має право тимчасово призупинити діяльність відокремленого підрозділу на підставі рішення відповідного уповноваженого органу / уповноваженої особи банку на строк не більше ніж один рік. На строк тимчасового призупинення та після відновлення діяльності найменування, місцезнаходження та код підрозділу залишаються незмінними.

LIGA360 допомагає бізнесам зростати. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць LIGA360 за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів роботи, які необхідні вашим менеджерам, юристам, бухгалтерам та HR. Замовте прямо зараз.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини