Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив рішення АМКУ у справі щодо «Ощадбанку» та «Картки киянина»

Реклама

14 березня 2023 року Верховний Суд у складі Касаційного господарського суду залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій щодо законності рішення Антимонопольного комітету України про притягнення до відповідальності АТ «Державний ощадний банк». Про це повідомила прес-служба АМКУ.

31 грудня 2021 року АМКУ оштрафував АТ "Ощадбанк" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме: за зловживання монопольним становищем під час участі у проекті «Муніципальна картка «Картка киянина».

"АТ «Ощадбанк» був одноосібним банком-учасником проекту та самостійно визначав порядок і умови відкриття й ведення карткових рахунків", - встановив Комітет.

Зазначається, що у період з червня 2016 року по грудень 2021 року банк висував обов'язковою умовою отримання «Картки киянина» підключення платної послуги СМС-інформування. У цей же період під час реєстрації карток у системі дистанційного банківського обслуговування (Web/Mobile-банкінг (Ощад 24/7) автоматично активувалася платна послуга СМС-інформування, а власники «Карток киянина» змушені були погоджуватися на його умови та зазнавали фінансових витрат.

АМКУ визнав такі дії АТ «Ощадбанк» порушенням Закону «Про захист економічної конкуренції» та наклав на відповідача штраф у розмірі 503 552 грн.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності: новий правовий висновок Великої Палати ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини