Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд вирішив, що збитки за пошкодження автомобіля, на яке впало дерево, відшкодовуватиме департамент міської ради

Реклама

Стягнути з Департаменту житлово-комунального господарства Кам`янець-Подільської міської ради на користь місцевого жителя 48 415 гривень матеріальних та 4 000 гривень моральних збитків - таке рішення суду першої інстанції залишив без змін Хмельницький апеляційний суд, відхиливши апеляційну скаргу департаменту. Відповідну постанову у справі № 676/4731/21 ухвалив ХАС 13.02.2023. Про це рішення повідомила прес-служба суду.

Як пояснив позивач у справі, у серпні 2018 року на його автомобіль, що стояв на асфальтованому майданчику неподалік від будинку, впала частина дерева. При цьому ні опадів, ні вітру не було (підтверджено довідкою обласного центру з гідрометеорології). Для ліквідації наслідків він викликав підрозділ ДСНС та звернувся до поліції щодо пошкодження авта. Розмір збитків оцінювало експертне підприємство.

Суддівська колегія апеляційного суду погодилася з висновками суду першої інстанції: пошкодження автомобіля сталося через бездіяльність Департаменту житлово-комунального господарства Кам`янець-Подільської міської ради, який відповідальний за стан зелених насаджень та не забезпечив належного стану й догляду за утриманням об`єктів благоустрою.

«Покладаючи на Департамент обов`язок по відшкодуванню заподіяної майнової шкоди, суд першої інстанції врахував, що дерево, частина якого впала на належний позивачу автомобіль, росло на землі комунальної власності та відповідно до вимог частини п`ятої статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» перебувало на обліку Департаменту, так як останній є відповідальним за утримання та збереження зелених насаджень та є їх балансоутримувачем», - констатував апеляційний суд.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді за посиланням. 

Читайте також: В Україні можна буде реєструвати авто чи оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини