Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сполучені Штати запровадили санкції проти постачальників деталей до іранських безпілотників

Реклама

9 березня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти п'яти китайських компаній та однієї фізичної особи, які постачають Ірану компоненти, що використовуються у виготовленні безпілотників.

Про це повідомляється на сайті відомства, інформує Міністерство економіки України.

Зазначається, що ці компанії забезпечують продаж і доставку тисяч аерокосмічних компонентів, зокрема деталей для БПЛА, Іранській авіаційній промисловій компанії (HESA). HESA бере участь у виробництві моделі БПЛА Shahed-136, яку Іран використовував для нападу на нафтові танкери та експортував до Росії. Це рішення ухвалено із урахуванням інформації щодо компонентів цих дронів, наданої українською стороною.

За словами заступника Міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Брайана Е. Нельсона, Іран безпосередньо причетний до спричинення жертв серед цивільного населення України внаслідок використання росією іранських БПЛА у протизаконній війні проти України.

Санкції застосовано до компаній Hangzhou Fuyang Koto Machinery Co., Ltd (Koto Machinery), Raven International Trade Limited (Raven), Guilin Alpha Rubber & Plastics Technology Co., Ltd (Guilin Alpha), S&C Trade PTY Co., Ltd (S&C Trade), Shenzhen Caspro Technology Co., Ltd (Caspro).

Все майно зазначених компаній, яке перебуває у США, у володінні або під контролем громадян США, буде заблоковано. Крім того, блокуються будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать цим компаніям на 50 або більше відсотків. Забороняються всі транзакції, які здійснюються особами США або в межах Сполучених Штатів (включаючи транзакції через Сполучені Штати), що стосуються будь-якої власності чи інтересів у власності вказаних осіб.

Як дізнатися, чи перебуває потенційний бізнес-партнер у розшуку чи під санкціями? LIGA360 надасть доступ до 19 держреєстрів для перевірки фізосіб. Замовляйте систему просто сьогодні та максимально захистіть свій бізнес від ризиків.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини