Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити судам отримувати благодійну допомогу під час воєнного стану

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9047 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та інших законів щодо надання можливості судам, органам суддівського врядування, іншим державним органам та установам системи правосуддя отримувати благодійну, в тому числі гуманітарну допомогу в період воєнного або надзвичайного стану".

Запропонований абзац другий частини першої статті 148 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» спрямований на визначення законної можливості позабюджетного фінансування судів, органів та установ системи правосуддя, яке є забороненим чинним законодавством.

Зазначається, що суди є єдиними органами державної влади, щодо яких чинним законодавством визначено можливість їх фінансування виключно за рахунок Державного бюджету України.

Запропонований абзац третій цієї ж частини визначає право судів, органів та установ системи правосуддя у період дії воєнного та надзвичайного стану отримувати благодійну, в тому числі гуманітарну допомогу з метою забезпечення доступності правосуддя для кожної особи.

Запропонованим пунктом 57 розділу XII Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлюється перехідна норма, якою визначається можливість судів, органів та установ системи правосуддя протягом трьох років з дня припинення чи скасування воєнного стану, отримувати благодійну, в тому числі гуманітарну допомогу з метою відновлення судів, зруйнованих та пошкоджених внаслідок збройної агресії проти України.

Бажаєш розпланувати час та мати під рукою розклад судових засідань? Спробуй календар засідань у LIGA360. Переглядай розклад засідань по всій Україні та налаштуй моніторинг.

Читайте також:

Опубліковано зведений дайджест судової практики Великої Палати Верховного Суду за 2022 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини