Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособи повинні перераховувати суми НДФЛ по місцю знаходження своїх неуповноважених на це підрозділів

25 березня 2010, 09:00
766
0
Реклама

Темою листи ДПАУ № 1476/5/17-0216 від 12.02.2010 р. стало перерахування податку з прибутків фізичних осіб до місцевих бюджетів.

У Єдиний державний реєстр юрособ (ДЗИГ) і фізосіб-підприємців (ЕГР) включаються згідно Закону про реєстрацію № 755 відомості про усі відособлені підрозділи юридичної особи, у тому числі і таких, які не мають повноважень по нарахуванню, утриманню і сплаті (перерахунку) до бюджету податку з прибутків фізичних осіб.

На обліку в органах податкової служби юридична особа зараховується до категорії платників податків по місцю знаходження усіх своїх відособлених підрозділівякщо такі не перебувають на обліку як платники податків. Воно є податковим агентом, що налічує дохід платника згаданого вище податку і утримує його згідно пункту 8.1.1 Закону про податок з прибутків фізосіб № 889 - IV.

Виходячи з цього, утримані ДЗИГ суми податку, перераховуються територіальним управлінням Держказначейства України по місцю знаходження ДЗИГ і також по місцю знаходження його підрозділів (відносно працюючих на цих підрозділах осіб). Уповноважені (на сплату податку) підрозділи здійснюють таке перерахування самостійно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини