Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

SRA спростила українським адвокатам процедуру здачі іспиту на отримання статусу соліситора

Реклама

23 лютого 2022 року за результатами розгляду заяви Національної асоціації адвокатів України британська Установа з питань регулювання діяльності в сфері надання юридичних послуг (Solicitors Regulation Authority, SRA) включила Україну до переліку юрисдикцій, які мають право на звільнення від іспиту SQE2 чи його частини. Про це повідомила прес-служба НААУ.

Зазначається, що у Великобританії для отримання статусу соліситора вимагається здати два іспити:

  • SQE 1 (теоретичні знання з різних галузей права);

  • SQE 2 (практичні навички).

"Таке рішення SRA підтверджує високу кваліфікаційну підготовку українських адвокатів. Особлива увага приділялася галузям права, в яких адвокати України отримують знання та практичні навички, вимогам та процесу доступу до професії у країні, а також положенням Правил адвокатської етики, затвердженим з'їздом адвокатів України 2017 року, на їх відповідність високим стандартам, встановленим Кодексом поведінки SRA", - йдеться в повідомленні.

До відома: SRA є самоврядною організацією соліситорів Англії та Уельсу, яка відповідає за регулювання професійної поведінки понад 157 000 соліситорів та інших уповноважених осіб в більш, ніж 9 900 фірмах, а також корпоративних юристів приватного та публічного секторів.

Детальніше з інформацією про процес подачі заяви на звільнення від іспиту SQE 2 (його частини) можна ознайомитися за посиланням.

Як адвокату професійно зростати й стежити за змінами? З цифровим рішенням LIGA360: АДВОКАТ НААУ. У рішенні ви зможете переглянути навчальні продукти ВША у межах встановленого НААУ річного обсягу залікових балів, читати експертні матеріали, аналізувати законодавство й готуватися до судових засідань. Оцініть усі переваги робочого простору LIGA360: АДВОКАТ НААУ.

Читайте також: НААУ висловила позицію щодо скасування Господарського кодексу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини