Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При реорганізації садівничих товариств права на землю слід переоформити

24 березня 2010, 14:57
1893
0
Реклама

Про нюанси оформленні прав на землю садівничими товариствами в ході їх реорганізації розповів Держкомзем у своєму листі №1190/17/4-10. Як було звернено увагу, при реорганізації від попередньої юрособи до новоутвореного переходять усі права і обов'язки, у тому числі і право на користування земельною ділянкою.

У свою чергу, наявний держакт на право постійного користування земельною ділянкою, виданий садівничому суспільствує дійсним для визначення і переоформлення документу, що встановлює право, на право користування земельною ділянкою новоутвореного землекористувача (змінюється не лише організаційно-правова форма юрособи, але і його реквізити/найменування).

Таким чином, новоутвореній юрособі необхідно звернутися у відповідний орган виконавчої влади або місцевого самоврядування для переоформлення права користування земельною ділянкою на умовах орендиоскільки після зміни організаційно-правової форми воно не підпадає під перелік юрособ, що мають право на оформлення права постійного користування земельними ділянками.

Втім, з урахуванням останніх тенденцій не виключено, що процедура набуття прав на землю садівничими товариствами може зазнати деяких змін. Це стане можливо завдяки нещодавно зареєстрованому в парламенті законопроекту (№6186), яким пропонується доповнити ст. 35 Земельного кодексу- передбачаючу можливість для громадян України безкоштовно придбавати у власність землі держ- і комунальній власності для ведення індивідуального і колективного садівництва, - такою ж можливістю і для садівничих товариств. Детальніше - см "Садівничим товариствам хочуть надати право приватизовувати земельні ділянки".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини