Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепам хочуть заборонити повідомляти про рішення Ради раніше ніж через годину після закінчення засідання: проєкт прийнято за основу

Реклама

Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 9005 "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану". Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, пропонується доповнити статтю 19 Закону України «Про статус народного депутата України» новим положенням, згідно з яким під час дії воєнного стану в Україні народному депутату забороняється поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення (продовження) пленарного засідання раніше ніж через одну годину після закриття цього пленарного засідання або оголошення перерви у триваючому пленарному засіданні.

Також запропоновано зміни до окремих статей Регламенту Верховної Ради України стосовно:

  • відкритості та гласності роботи Верховної Ради (стаття 3);

  • дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами (стаття 51) та особами, присутніми на пленарних засіданнях Верховної Ради (стаття 53).

Зокрема, пропонується закріпити положення, згідно з яким народний депутат чи інша особа, які порушили вимоги щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання,зобов'язані покинути пленарне засідання за пропозицією головуючого або за пропозицією народного депутата, підтриманою не менш ніж однією третиною голосів народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Крім того,за висновком комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, Верховна Рада без обговорення зможе прийняти рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарних засіданнях або триваючому пленарному засіданні на строк до п'яти днів таких (такого) засідань. За ці дні такому народному депутату не виплачується заробітна плата та не здійснюються виплати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень відповідно до закону.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Держслужбовці зможуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження: рішення РНБО

Держприкордонслужба роз'яснила, за яких обставин визначена категорія посадовців і держслужбовців зможе виїхати за кордон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини