Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАУ роз’яснила питання несумісності з адвокатською діяльністю роботи на посаді Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини

Реклама

Рада адвокатів України на онлайн-засіданні 21 лютого 2023 року розглянула лист Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця та ухвалила рішення про надання роз'яснення щодо несумісності з адвокатською діяльністю роботи на посаді Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини та інших пов'язаних із цим питань.

У рішенні РАУ надано відповіді, з урахуванням чинного законодавства про адвокатуру, на три блоки питань:

  • чи мають Представники Уповноваженого ВРУ подавати декларації про доходи;

  • чи є обмеження щодо сумісництва посади Представника Уповноваженого ВРУ з адвокатською діяльністю;

  • чи повинні Представники Уповноваженого ВРУ передавати своє адвокатське бюро в управління іншої особи.

Водночас у рішенні Ради адвокатів України рекомендовано звернутися до НАЗК щодо надання роз'яснень з інших питань, які належать до їх компетенції. Зокрема, зазначено, що надання методичної та консультаційної допомоги із застосування актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб належить до повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції.

За повідомленням НААУ

Секрет успіху адвоката НААУ - у рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Читайте також:

Адвокатський запит: як не допустити помилки при оформленні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини