Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завершено розслідування стосовно адвоката, який вимагав неправомірну вигоду: Офіс Генпрокурора

Реклама

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо адвоката Ради адвокатів Хмельницької області. Йому інкриміновано зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

"Обвинувачений вимагав від громадянина 1500 доларів США неправомірної вигоди. За таку суму від обіцяв вплинути на суддю Хмельницького міськрайонного суду з метою ухвалення рішення про  непритягнення заявника до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст.130 КУпАП", - встановлено розслідуванням.

Зазначається, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до суду  для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: З 15 лютого українці зможуть отримувати судові повістки через Viber

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини