Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. З 31 січня діє новий порядок бронювання військовозобов'язаних

31 січня набрала чинності урядова постанова від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Детальніше

2. Уряд змінив Порядок направлення водіїв ТЗ для проведення огляду з метою виявлення стану сп'яніння

Постановою № 57 від 20 січня внесено зміни до Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду. Відповідна постанова набула чинності 25 січня 2023 року.

Детальніше

3. Уряд обмежив виїзд за кордон посадовцям і держслужбовцям

Кабінет Міністрів уніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою від 27 січня 1995 року № 57.

Детальніше

Читайте також: Держприкордонслужба роз'яснила, за яких обставин визначена категорія посадовців і держслужбовців зможе виїхати за кордон

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. Уряд затвердив перелік небезпечних речовин, заборонених для застосування в Україні

Відповідна урядова постанова від 31 січня 2023 року № 86 набере чинності з 1 жовтня 2023 року.

Детальніше

5. Спрощено процедуру розслідування нещасних випадків на виробництві: рішення Уряду

Для забезпечення своєчасного та якісного проведення розслідування нещасних випадків, спричинених військовою агресією російської федерації проти України, були розроблені зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Детальніше

6. Нова форма декларації про майновий стан і доходи: які зміни відбулися з 1 січня 2023 року

Фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області поінформували, що з 1 січня 2023 року вводиться в дію нова форма декларації про майновий стан і доходи

Детальніше

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Деталі за посиланням.

7. Виплата додаткової грошової допомоги військовослужбовцям залежатиме від районів перебування, складності і специфіки бойових завдань

Розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України.

Детальніше

8. Які порядок вручення повісток і повноваження представників військкоматів: роз'яснення юриста

Хто та за яких умов має право вручати повістки, чи визначено в законодавстві місця вручення повісток, хто має право перевіряти документи та про інше - розповів юрист Одеського місцевого центру з надання БВПД Микола Крутій.

Детальніше

9. Кабмін вніс зміни до Положення щодо призову на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом

Кабмін вніс зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Відповідна постанова від 1 лютого 2023 р. N 92 набула чинності 2 лютого.

Детальніше

10. Президент підписав Указ про введення санкцій проти російських та білоруських компаній, причетних до перевезення окупаційних військ і зброї

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 50/2023 від 28 січня 2023 року про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій проти 3 фізичних осіб - індивідуальних підприємців та 182 юридичних осіб російської федерації та республіки білорусь, причетних до перевезення особового складу та зброї окупаційних військ.

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини