Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент закликає накласти санкції на компанії «Лукойл» і «Росатом»

Реклама

Напередодні саміту Україна-ЄС євродепутати підтверджують свою відданість членству України в ЄС, наголошуючи на необхідності процесу вступу на основі заслуг. Про це йдеться на сайті Європардламенту.

У четвер Парламент прийняв резолюцію, в якій детально виклав свої очікування від майбутнього саміту політичних лідерів ЄС і України в Києві 3 лютого. Говорячи про перспективу членства України в ЄС, текст вимагає від ЄС «працювати над початком переговорів про вступ і підтримати дорожню карту, яка окреслює наступні кроки, щоб забезпечити приєднання України до єдиного ринку ЄС». Повторно підтверджуючи свою прихильність майбутньому членству України в ЄС після офіційної заявки країни 28 лютого 2022 року, євродепутати наголошують, що приєднання є процесом, заснованим на заслугах, який передбачає дотримання відповідних процедур, а також виконання пов'язаних з ЄС реформ і критеріїв вступу.

Вони також закликають українську владу якнайшвидше запровадити суттєві реформи для ефективного узгодження з критеріями членства в ЄС.

Парламент закликає країни-члени ЄС збільшити та прискорити військову допомогу Києву, зокрема надання зброї, а також істотну політичну, економічну, інфраструктурну, фінансову та гуманітарну підтримку.

Він також закликає лідерів на майбутньому саміті Україна-ЄС визначити пріоритетним комплексний пакет заходів з відновлення для України. Цей пакет має бути зосереджений на допомозі, реконструкції та відновленні в коротко-, середньо- та довгостроковій перспективі. Підтримка сприятиме подальшому економічному зростанню в Україні після війни.

Оцінюючи потреби України у відбудові, резолюція також повторює заклик Парламенту використовувати заморожені активи російського Центрального банку, а також активи російських олігархів для фінансування післявоєнної реконструкції.

Парламент також закликає накласти санкції на такі компанії, як «Лукойл» і «Росатом», які все ще присутні на ринку ЄС.

"Посадові особи, причетні до широкого спектру протиправних дій, включаючи примусові депортації та проведення фальшивих референдумів на окупованій українській території, також мають бути піддані санкціям", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у резолюції повторюються заклики євродепутатів до негайного та повного ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з росії, а також до повної відмови від газопроводів Nord Stream 1 і 2 у Балтійському морі.

Текст прийнято 489 голосами «за», 36 «проти» і 49 утрималися.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини