Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соціального страхування повідомив про завершення передачі справ потерпілих до Пенсійного фонду

Реклама

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої страхові виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

Прес-служба Фонду соціального страхування повідомила, що у січня Фонд завершив передачу справ про страхові виплати потерпілих на виробництві - загалом до Пенсійного фонду передано сотні тисяч особових справ в усіх регіонах.

«Починаючи з цього року, Фонд соціального страхування України не уповноважений здійснювати страхові виплати, тож сьогодні ми зосереджені на ефективній передачі функцій до ПФУ. Наша пріоритетна задача: провести реорганізацію таким чином, аби вона залишилась непомітною для українців, якими до першого січня опікувався Фонд, а страхові кошти надходили вчасно. Тож попри величезні обсяги документів, а передавались також і архівні справи, фахівці ФССУ завершили цю роботу в максимально короткі терміни», - зазначив голова комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Олександр Бахматський.

Читайте також: З 1 січня страхові виплати здійснює Пенсійний фонд України

Працюєте з договорами в умовах воєнного стану? Спробуйте функціонал Contractum в LIGA360. Типові шаблони договорів українською та англійською мовами, аналіз тексту договору й перевірка помилок, моніторинг основних сутностей договору. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини