Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено перший розділ тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту: що змінилося?

Реклама

Відбулось оновлення першого розділу тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС. Про це повідомила прес-служба МВС.

Зазначається, що таке оновлення відбулось через те, що цей розділ повною мірою не охоплював часто вживані та звичні водіям і пішоходам терміни.

Тепер тестові питання першого розділу складаються із 79 питань. Раніше їх було тут 38. Однак прес-служба МВС наголошує, що тестові запитання тепер сформульовані простіше.

Що змінилося?

Зокрема в питаннях першого розділу з'явились тести на перевірку знань таких простих термінів як: «тротуар», «узбіччя», «велосипедна смуга», «велосипедна доріжка», «шляхопровід», «естакада», «розподільна смуга» тощо.

Водночас деякі зміни є технічними, наприклад, у тексті Правил дорожнього руху тепер замість «працівник поліції» і, відповідно, у тексті екзаменаційних білетів теж тепер вживається «поліцейський», замість «інвалід» - «водій з інвалідністю». 

Змін зазнав також вигляд розподільного знаку «водій з інвалідністю». Тепер він уніфікований із дорожніми знаками у Європейському Союзі. З цими змінами Правил дорожнього руху можна ознайомитись в Постанові КМУ №1376.

Також оновився алгоритм відображення варіантів відповідей у екзаменаційних білетах. Тепер усі варіанти відповідей будуть у випадковому порядку. Тобто, з урахуванням рандомного вибору послідовності варіантів відповідей до тестових питань. Це означає, що завчити комбінації правильних відповідей типу «1. - а)», «2 - в)» не вийде, бо ніхто не може спрогнозувати їх відображення на екрані у певного кандидата у водії.

При цьому правила складання самого іспиту в сервісному центрі МВС не змінювались. 

Теоретичний іспит зі знань Правил дорожнього руху в сервісному центрі МВС, як і раніше: містить 20 запитань, на нього у кожного кандидата є 20 хв на відповіді та можна припуститись не більше двох помилок.

Питання розподіляються за таким принципом:

10 - про правила дорожнього руху;
4 - з основ безпеки руху;
4 - про будову та експлуатацію транспортного засобу відповідної категорії;
2 - про надання першої домедичної допомоги.

Читайте також:

Нові плани видачі посвідчення водія: Головний сервісний центр МВС

Набрали чинності чергові зміни до Правил дорожнього руху

Уникайте ризиків за договірними зобов'язаннями. Спробуйте LIGA360:Юрист з функцією Contractum. Цей інструмент визначить тип вашого договору, сформує структуру та паспорт договору, здійснить пошук ризик-слів та загальних помилок. Дізнайтесь більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини