Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Цивільного кодексу пропонують повернути презумпцію недостовірності негативної інформації

Реклама

Народний депутат А. Славицька 24 січня зареєструвала в Парламенті законопроєкт № 8380 "Про внесення змін до статті 277 Цивільного кодексу України щодо визнання інформації недостовірною".

Ініціаторка законопроєкту пропонує доповнити статтю 277 Цивільного кодексу України частиною третьою, згідно з якою "негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного.".

Зазначено, що проєкт закону розроблено з метою забезпечення належного механізму реалізації захисту громадянами честі, гідності та ділової репутації, а також зняття з позивача у справах про спростування недостовірної інформації обов'язку доведення, що інформація є недостовірною.

У пояснювальній записці до законопроекту авторка нагадала, що зазначена норма в Цивільному кодексі раніше діяла, проте її було виключено Законом № 1170-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" та Закону України "Про доступ до публічної інформації".

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини